Sliter du med mye gjeld, og har du kanskje vært litt for ivrig med bruken av kredittkortet? Det er du nok ikke alene om, for hvert eneste år mottar norske banker søknader fra fortvilede kunder som ikke klarer annet enn å betale rentene på kredittkortet. Heldigvis finnes det en god løsning for deg som har havnet i en økonomisk krise takket være dyr kredittkortgjeld, og det er gjennom å refinansiere gjelden via et forbrukslån.

Slik refinansierer du gammel kredittkortgjeld

Alt man gjør når man refinansierer gammel kredittkortgjeld, er å betale ned den gamle gjelden gjennom å ta opp et nytt lån. Det er ingen spesielle ekstrautgifter forbundet med dette, og man tar opp den samme lånesummen som man har i gjeld. Har du for eksempel 40 000 kroner i gjeld på tvers av to kredittkort, så søker du om et forbrukslån på nøyaktig 40 000 kroner for å betale ned den gamle gjelden din.

På denne måten blir du altså ikke kvitt noe gjeld umiddelbart, men det å refinansiere er en meget god langsiktig løsning. Først og fremst fordi at du kommer til å bli raskere gjeldfri – ettersom renten på forbrukslån er lavere enn på kredittkort – samtidig som du får en bedre hverdag økonomisk sett. Dette gjør at refinansiering har vært en meget god løsning for mange nordmenn som har vært litt for ivrige med kredittkortbruken.

Hvor kan man refinansiere kredittkortgjelden?

Det er ikke noe mer hokus-pokus å søke om å refinansiere gammel gjeld enn hva det er å søke om et vanlig forbrukslån – for i praksis er det snakk om akkurat den samme prosessen. Du legger simpelthen inn en søknad hos en norsk bank og forteller at du behøver pengene til refinansiering. Videre her skal vi anbefale tre norske banker som tilbyr refinansiering av kredittkortgjeld gjennom forbrukslån.

Bank Norwegian

Bank Norwegian – En av de mest populære bankene/finansieringsinstitusjonene for deg som behøver refinansiering av kredittkortgjeld, er Bank Norwegian. De tilbyr både vanlige forbrukslån og refinansieringslån, til gunstige betingelser. Den effektive renten går fra lave 9,59% til 21,24% og fastsettes på bakgrunn av din individuelle økonomi. Det tar noen få sekunder å søke om lånet gjennom nettsidene til banken, og hvis man søker sammen med noen, så øker man sjansene for å få innvilget søknaden om refinansiering.

OPP Finans

En annen bank som har spesialisert seg på refinansiering av kredittkortgjeld gjennom forbrukslån, er Gjensidige med deres populære lån kalt OPP Finans. Her kan du søke om et spesifikt lån for å refinansiere dyre kredittkort, og du kan søke om så mye som 500 000 kroner (eller så lite som 10 000 kroner). Det er uten tvil en god løsning som gjør at du vil spare mye penger i forhold til kredittkortene du betaler på nå, og den effektive renten er i snitt på 16,7% for lån søkt om gjennom banken.

Santander

Santander har lenge tilbydd kreditt- og lånetjenester til det norske folk, men ble i 2014 enda større da de kjøpte opp den norske forbruksbanken GE Money Bank. Gjennom de fusjonerte selskapene kan du nå søke om refinansiering av kredittkortgjeld til meget gunstige betingelser, der et forbrukslån har en snittrente på 16,33 prosent samtidig som det ikke påløper noe etableringsgebyr for å ta opp lånet. Det gjør at det passer seg utmerket for deg som skal refinansiere/flytte gjeld over fra kredittkort til forbrukslån. Utover dette så er det en liten ulempe at lånet har 25 års aldersgrense, men hvis man er gammel nok, så vil man definitivt bli fornøyd med å refinansiere gjennom Santander.

Telefinans

Gjennom den norske banken Telefinans kan du søke om både vanlige forbrukslån og lån til refinansiering av kredittkortgjeld. Her kan man søke om å refinansiere inntil 500 000 kroner, med en effektiv rente som i snitt ligger på akseptable 11 prosent (nominell rente). Den effektive renten er på 15,8 prosent i snitt. Refinansieringen er usikret, noe som betyr at banken ikke tar pant i boligen din, og du behøver heller ikke ha egenkapital for å søke om refinansiering. Det eneste kravet til deg som søker er at du er minst 20 år gammel, har en eller annen form for fast inntekt. Søknaden legger du inn via nettsidene til Telefinans.